top of page

Какво е алергия? Какво да правим ако получим алергия от лепилото за мигли?

Алергия е свръхчувствителност на имунната система към нещо, до което хората имат допир. Симптомите на алергия към лепилото може да включват зачервени подути очи, както и сърбеж. Тези симптоми продължават докато лепилото не се премине и могат да се влошат с времето. Най-често клиента прави алергична реакция към лепилото за мигли. Химичната съставка цианоакрилат е силен алерген и е желателно артистите да работят по възможно най-безопасният начин, за да предпазят себе си и клиентите си. Възможна е алергична реакция и към останалите съставки на лепилото и материали необходими за процедурата.


Какво да правим ако полузим алергия от лепило за мигли?

Ние не сме оторизирани медицински лица и нямаме право да изписваме лечения! Това, което бихме направили за себе си е веднага да вземем противоалергично хапче, да се свържем незабавно с нашият артист за сваляне на миглите и да запишем час при лекувашият ни лекар за консултация. Артиста трябва да вземе предвид, че при нанасяне на гел/паста за сваляне на миглите ще задейства химичният процес на цианоакрилата и алергията ще се подсили, затова се уверете, че вашият клиент вече е взел необходимите средства за потушаване на алергията от лепилото!

За голямо съжаление никой от нас не е застрахован срещу алергените, които примемаме всеки ден!

Алергиите, които проявяваме от лепилото за мигли могат да бъдат вродени или придобити, тоест:

Вродена алергия - да сте родена с подобен вид алергия и да получите алергизна реакция още при първото поставяне на удължители за мигли посредством лепило с цианоакрилат

Придобита алергия - в този случай можете да поставяте мигли от дълго време, дори години и въпреки това да получите алергична реакция от лепилото за мигли. Отново препоръчваме да свалите миглите!

Опитът ни, ни е научил, че често при жените с придобита алергия след почивка от месец - два придобитата алергия изчезва и те могат да поставят мигли отново.


*Апелираме клиентите, които са полузавали подобен тип алергия да се кондултират с професионалисти в миглопластиката ако са решили отново да поемат този риск и да изискват проба преди поставяне на миглите.


*Апелираме артистите да консултират своите клиенти и да ги запознават с рисковете на процедурата, като съзнават риска от поява на алергия и при наличието на такава да вземат клиента по спешност за сваляне независимо от ангажираният си график!

Избягвайте да поставяте мигли на клиенти, които са имали реакции към лепилото без подписано информирано съгласие!

Възможно е да имате клиенти с реакция и към гел пачовете, в този случай използвайте парче от медицинското тиксо, за да покриете долните мигли.




ЗАЧЕРВЕНИ ОЧИ. КАК ДА ИЗБЕГНЕМ РАЗДРАЗНЕНИЕ?

Всички лепила отделят вредни изпарения, които предизвикват лютене или парене. За да го избегнете клиента трябва да е с плътно затвотени очи.

- Помолете клиента да се отпусне и релаксира. Обяснете процедурата изцяло и важността оите да са апълно затворени. Помолете ги да приемат кофеинови напитки; кафе, чай или енергиини напитки преди процедурата.

Ако предлагате напитка на клиента преди процедурата нека бъде билков чай или вода.

- Когато изолирате долните мигли на клиента внимавайте да не залепите тиксото прекалено високо. Проверете дали клепача е напълно затворен ако не, поставете на ново пачовете/тиксото. Ако те не пасват идеално на извивката на окото можете да ги изрежете и оформите, за да прилепнат плътно. Отделете си време да приложите паоете/тиксото правилно, за да нямате по нататъчни усложнения. Ако са правилно поставени клиента ще се наслаждава на релаксиращата процедура.

909 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page