top of page

Какво е "раздразнение"? Зачервени очи след поставяне на мигли. Как да избегнем "раздразнение"?

Раздразнение или химическо изгаряне може да има същите симптоми като тези при алергията. Артистите трябва да са добре запознати, за да могат да дадат адекватна препоръка на клиента си и да вземат правилните решения за справяне с проблема!


Раздразненията обикновено се причиняват от изпаренията на лепилото докато то не фиксира, за което са необходими 24 часа. Изпаренията на лепилата съдържат цианоакрилат, който прави склерата (бялата част на окото) червена и раздразнена.

Разликата е, че раздразнението обикновено не продължава повече от 24 часа и трябва значително да се подобри с течение на времето.


ЗАЧЕРВЕНИ ОЧИ. КАК ДА ИЗБЕГНЕМ РАЗДРАЗНЕНИЕ?

Всички лепила отделят вредни изпарения, които предизвикват лютене или парене. За да го избегнете клиента трябва да е с плътно затвотени очи.

- Помолете клиента да се отпусне и релаксира. Обяснете процедурата изцяло и важността оите да са апълно затворени. Помолете ги да приемат кофеинови напитки; кафе, чай или енергиини напитки преди процедурата.

Ако предлагате напитка на клиента преди процедурата нека бъде билков чай или вода.

- Когато изолирате долните мигли на клиента внимавайте да не залепите тиксото прекалено високо. Проверете дали клепача е напълно затворен ако не, поставете на ново пачовете/тиксото. Ако те не пасват идеално на извивката на окото можете да ги изрежете и оформите, за да прилепнат плътно. Отделете си време да приложите паоете/тиксото правилно, за да нямате по нататъчни усложнения. Ако са правилно поставени клиента ще се наслаждава на релаксиращата процедура.

19 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page