top of page

Какво е ламиниране на мигли и какво трябва да знаем?


Ламинирането на мигли може да се срещне още като „извиване на мигли", «ботокс за мигли", „арганова терапия за мигли"

", "Фильр, за мигли" и т.н...

Самото ламиниране обаче, е химичен процес, който задължително трябва да се изпълнява в строга

последователност, независимо от избора на подхранващия продукт. Без значение дали ще използвате фильр, ботокс и други подхранващи вещества, преди тях е самият химичен процес. Той се изпълнява в две последователни стьпки, посредством активатор и неутрализатор. Колко време ще престоява на естествените мигли всяка стьпка зависи от дебелината на косьма. Артистьт трябва да е достатьчно компетентен, за да прецени състоянието на естествените мигли на клиента, в противен случай е много възможно да причини химично изгаряне като това на снимката.

Друг важен момент е апликирането на естествените мигли върху „ролката" /"подложката". Ако не бьдат фиксирани прецизно и изтегле


ни по правилният начин, ламинирането ще „заключи" косьма в неправилната позиция и естествената мигла ще остане в това сьстояние, докато не завърши своят естествен цикъл или не дойде време за следващото ламиниране. Ламинирането на мигли може да се повтори в най-добрия случай след 4 седмици, в редки случай до 2 седмици в зависимост сьстоянието на косьма и ако процедурата не търпи отлагане както в конкретния случай.

Клиентката на снимката е направила ламиниране в друг салон, след неуспешен опит процедурата е била повторена, което е влошило сьстоянието на миглите. На снимката преди, клиентьт е цял един месец след процедурата и с


е вижда, че миглите все още не са завЪршили жизнения си цикьл и не са се подновили.

Апелираме всички артисти да се запознаят с продуктите, които работят и да затвърдят знания за процеса на процедурата.

Ламинирането на мигли е сериозна и отговорна процедура!

Апелираме клиентите, които се възползват от услугата ламиниране на мигли да проучват салоните и артистите, на които се доверяват.


!Миглите и снимката са направени от нашият артист Софи Маркова!

30 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page